LOVIA MYYMÄLÄ FREDRIKINKATU 18, HELSINKI | pe 14-18, la 12-16

PURPOSE

AIDON MERKITYKSEN KAIPUU

Elämme kiihtyvän kuluttamisen aikakaudella, jonka vastavoimaksi haluamme löytää uudenlaisen näkökulman arvostaa asioita ja sitä, mitä meillä jo on. On ekologisen vallankumouksen aika.
aw19_purpose_brand_banner

Kansallisromanttinen taide syntyi korostamaan luonnon kauneutta, jotta se ei unohtuisi teollisen vallankumouksen keskellä. Aikansa suuret ajattelijat ja taiteilijat kokoontuivat 1800-luvulla pohtimaan samoja kysymyksiä, jotka nousevat esiin tänäkin päivänä; pelko luonnon resurssien katoamisesta ja hallitsemattomasta tuhosta, sekä sen vaikutuksesta luonnon monimuotoisuuteen. Elämme yltäkylläisyyden aikakautta, joka pakottaa miettimään, mikä on aidosti merkityksellistä ja määrittelemään merkityksellisyyden käsitteen uudelleen.

Oman designimme kautta haluamme inspiroida tällä matkalla. Missiomme on etsiä uusi merkitys hylätyille resursseille eli roskalle. Ajattelemme, että roska on aikamme luksusta, jonka aika on ohi. Ei ole roskaa, vaan arvokasta materiaalia, jolle meidän täytyy oppia löytämään toinen elämä sen sijaan, että käytämme lisää luonnonvaroja uuden luomiseen.

HETKEN MIELIJOHTEESTA KOHTI TOSIRAKKAUTTA

Uskomme että designilla voi olla yhteiskunnallista vastuuta. Siksi syksyn teemamme jatkaa vahvasti roskan ja sen merkityksen pohdintaa. Tänä syksynä Lovia keskittyy viemään kestävyyden ideologiaa eteenpäin erityisesti monikäyttöisyyden korostamisen kautta; kun yksi laukku palvelee monella eri tavalla, kulutuksen tarve vähenee.

Funktionaalisuus viedään nyt uudelle tasolle. Uusien laukkujen rinnalla myös klassikkomalleja on uudistettu lisäten niihin uusia ulottuvuuksia. Erilaiset irrotettavat hihnat ja kahvat toimivat raameina luovalle leikittelylle laukun eri toiminnoilla; käyttötapa voi muuttua vyölaukusta olkalaukuksi tai kahvalaukuksi hihnan vaihdolla. Ehkä tarvitsetkin viiden laukun sijaan vain yhden, joka jaksaa yllättää vuodesta toiseen? Haluamme inspiroida harkittuihin  valintoihin ja katselemaan jo tuttua, vanhaa ystäväämme uusin arvostavin silmin. Elämänmittaiseen rakkaustarinaan tarvitaan kumppani, joka pysyy rinnalla arjen muuttuvissa haasteissa.

Black TRASH BAG | 220 € | £200
Meillä oli kunnia saada muusaksemme aktivisti, jonka elämäntietä ja -työtä ihailemme. Meeri Koutaniemi on todellinen Loviatar, joka on valokuvajournalismillaan kääntänyt valokeilan vaiettuihin ongelmiin. Hänen rohkeutensa, yhteiskunnallinen viestinsä ja kunnioitus ihmisiä sekä luontoa kohtaan ovat niitä arvoja jotka inspiroivat meitä päivittäin. Kuvien toisessa pääosassa on Akseli Gallen-Kallelan ateljee-museo Tarvaspää. Gallen-Kallelan Kalevala-maalaukset ja luontokuvat ovat olleet suurena inspiraationa Lovian synnyn ja designin taustalla. Tarina jatkuu syksyn mittaan Instagramissamme.