LOVIA x HAKOLA

Suomalaisen designin yhteinen askel kohti modernia kiertokulkua

Suomalaisista juurista versoo uusi elämä, kun Hakolan huonekalujen ylijäämäkankaat jatkavat kiertokulkuaan Lovian laukkuina. Älykäs muotoilu, peittelemätön tuotanto ja artesaanityö ohjaavat Hakolan ja Lovian polkuja, joilla ei tehdä kompromisseja.

Aidosti kestävä muutos alkaa jo suunnittelupöydältä. Sekä Lovian että Hakolan ydinarvona on luoda lähtökohtaisesti laadukkaita ja pitkäikäisiä tuotteita, joissa koko tuotteen elinkaari otetaan huomioon luonnoksesta tuotteen elämän loppuun. Tavoitteena on päästä yhteisvoimin entistä lähemmäs materiaalien kokonaisvaltaista kiertokulkua. Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin; toimivassa kumppanuudessa Hakolan korkealaatuiset ylijäämämateriaalit toimivat täydellisenä lähtökohtana Lovian luomuksille.

Olen seurannut Lovian upeaa tarinaa alusta asti tarkalla silmällä ja on ollut ihanaa päästä tekemään yhteistyötä brändin kanssa, joka on aidosti vastuullinen. On mahtavaa miten ylijäämämateriaalimme saavat Lovian käsissä uuden elämän!”, kertoo Hakolan luova johtaja Annaleena Hakola yhteistyöstä.

Lovian rakastetut klassikot Hakolan tekstiileissä

Loviaa ja Hakolaa yhdistää moni tekijä aina materiaali- ja suunnitteluvalinnoista kokonaisvaltaiseen läpinäkyvyyteen. Molemmat arvostavat perinteitä kunnioittavaa artesaanikäsityötä ja suomalaisia juuria, joista funktionaalinen ja pitkäikäinen design kumpuaa.

Ihailen Hakolan tapaa kunnioittaa pitkäjänteistä ja läpinäkyvää artesaanityötä, jossa ei tehdä kompromisseja tekijöiden kustannuksella. Vuosikausia kerrytetty perinne ja taito yhdistyy kauniilla tavalla ajankohtaisuuteen,” kuvailee Lovian perustaja ja luova johtaja Outi Korpilaakso.

Yhteistyön myötä myös asiakkaiden toiveita päästään jälleen toteuttamaan, kun kaksi Lovian rakastettua laukkumallia, Tuohi ja Vasu, puetaan nyt ensimmäistä kertaa tekstiileihin. Tuohi saa uuden ilmeen kanvas-materiaalin ja nahan yhdistelmänä, ja Vasu verhoutuu Hakolan tunnistettaviin sametteihin. Kuten Lovian käyttämä huonekalujen ylijäämänahka, myös Hakolan verhoilukankaat on tehty kestämään elämää.

Materiaalin matka

Hakolan tehtaalla kaikki nahkapäälliset ja osa verhoilukankaista leikataan edelleen käsin. Tämä tapa työskennellä säästää merkittävästi materiaalihävikissä. Sohvien verhoiluvaiheessa Hakolan huonekaluartesaanit keräävät leikkuujätettä talteen Loviaa varten. Sohvat ja nojatuolit vaativat suurempia pintoja, jolloin leikkuupöydällä tekstiilimateriaalien ja nahkavuotien reunoista kertyy juuri laukkuihin sopivia palasia.  Lovian laukut suunnitellaan näiden leikkuujätepalasien koon ja muodon ehdoilla, jolloin jokaisella saumalla on merkitys. Jokainen yksittäinen laukku on konkreettinen askel jätteen vähentämiseksi, muistuttaen että pienillä teoilla on mahdollista synnyttää suuri vaikutus.

Laukut julkaistaan keskiviikkona 23.9. klo 18.

 

JULKAISUVAPAA HETI
Korkearesoluutioiset kuvat täältä
(tämän sivun kuvat web-resoluutiossa)

Kuvat Meeri Koutaniemi, AD ja konsepti Outi Korpilaakso / Lovia.

TUOTEKUVAT

Tuotekuvat Sara Lehtomaa.

Korkearesoluutioiset kuvat täältä
(tämän sivun kuvat ovat web-resoluutiossa)

TUOTEKUVAT

TAKAISIN KUVAPANKIN ETUSIVULLE TÄSTÄ